BİR SAATTEN DAHA FAZLASI...
2. Ürüne %10 İndirim
Ücretsiz Kargo

Duvara Ne Asılır - Evde Duvara Asılan Şeyler 5 Harika Fikir

Duvara Ne Asılır - Evde Duvara Asılan Şeyler 5 Harika Fikir

Duvara ne asılır sorusunu cevaplamadan önce duvar dekorasyonunun insanlık tarihi kadar eski olduğunu hatırlatmak isteriz. Mağara duvarlarına yapılmış resimler bunun en güzel kanıtıdır. Daha yakın geçmişe baktığımızda ise duvarlara inancı, kültürü ve yaşam biçimini yansıtan rengarenk ve çeşitli desenlerdeki halılar asılmıştır.

Günümüzde ise duvarlar ev dekorasyonunu tamamlayan alanlar olarak görülmüş ve görsel ve işlevsel olabilecek farklı tarzda nesneler ile süslenmiştir. Bu objelerden bazıları özgün tasarımlara sahip tablolar, yaratıcı çizimlerden oluşan resimler, göz alıcı tarzda saatler, şık ve kullanışlı raflar, farklı boyda aynalar, takvimler ve fotoğraflardır.

evde duvara asılan şeyler

Boş duvarlarda estetik bir görünüm oluşturmak, özgün ve karakteristik duvar dizaynlarına sahip olmak için duvarlarda kullanılacak aksesuarların doğru seçilmesi önemlidir. Evde duvara asılan şeyler ile ilgili kafa karışıklığını gidermek, göz alıcı ve huzur veren dekorasyonlara sahip olmak için yazımızın devamındaki önerilerden faydalanabilirsiniz.

Eskiden Duvara Neden Halı Asılırdı?

Rengarenk motiflerin, nakışların yer aldığı halılar pek çok farklı milletin duvarlarını süslemiş, sıradan bir obje olmaktan ziyade derin anlamlar taşıyan görünümlere sahip değerli parçalar olmuştur. Hindistan’da, Çin’de, İran’ da, Mezopotamya’ da kullanılan halılar Anadolu da da duvarlara asılmıştır.

Tüm inançlara ve kültürlere yer veren iç içe geçmiş motiflerden ve çeşitli renklerden oluşan halılarda Hz. İsa veya Kabe gibi görünümler resmedilmiş, bazılarında da sosyal hayatı yansıtan resimler yer almıştır.

duvar halısı

Eski çağlarda daha çok süsleme amaçlı kullanılan duvar halıları, sonraları gürültüyü önleyici özelliğinden dolayı da tercih edilmiştir.  Böylelikle duvarında halı olan evlerde sakin, sessiz ve huzur verici bir ortam oluşmuş aynı zamanda koltuklar ve diğer mobilyalarla da otantik bir dekor edilmiştir. Ayrıca duvar halısı asarak duvarların temiz kalması da sağlanmıştır.

Boş Kalan Duvara Ne Yapılır?

Boş kalan duvarlar eksik ve yarım kalmış dekorasyon hissi oluşturur. Eksiklik hissini yok etmek, dekorasyonu tamamlamak ve konuklarınızın hayran bakışlarına şahit olmak için farklı motiflere ve göz alıcı tasarımlara sahip tablo modelleri ile duvarınızı harika bir şekilde doldurup renklendirebilirsiniz.

Boş kalan duvara herhangi bir aksesuar asmak istemiyorsanız çeşitli desenlerdeki duvar kağıtları ile duvarı kaplayabilirsiniz. Böylelikle boş duvarı değerlendirebilir, evinizde farklı bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Boş duvarları doldurmak için grafitiler kullanabilir, sokak tarzını dekorasyonunuza yansıtabilirsiniz.

duvara asılan dekoratif eşyalar

Taş, ahşap kabartma ya da farklı bir renk kullanarak duvarlarınızdan birini öne çıkarıp vurgulayabilir, özgün bir duvar tasarımı içinse resim çizmeyi deneyebilir ya da resim baskılı duvar kağıtları kullanabilirsiniz. Boş olan duvarlarınızda benzersiz renk ve desene sahip çini ya da seramik tabakları kullanarak da farklı dekorasyonlar oluşturabilirsiniz.

Boş bir duvarda not yazmak, takvim oluşturmak, resim çizmek için kara vaya beyaz tahta oluşturmakta pratik ve eğlenceli bir duvar elde etme yöntemlerinden biridir. Boş kalan duvarı bir kitapsever olarak değerlendirebilir zengin bir kütüphane oluşturabilirsiniz. Bunun için genişliği ve yüksekliği standart ebattan daha çok olan kitaplıklar seçmek idealdir.

Evde Duvara Asılan Şeyler Nelerdir?

Evde duvara asılan şeyler; duvar tabloları, dekoratif eşyalar, duvar rafları, duvar aksesuarlar ve şık duvar saatleri şeklinde sıralanabilir. Evde duvara asabileceğiniz objelerle ilgili ilham alabileceğiniz fikirleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Duvar süsleri tek renkten oluşan bir duvar için harika bir seçenektir. Minik ve oldukça sade bir duvar süsü ortamın havasını değiştiren bir etkiye sahiptir.
  • Işığı yansıtma özelliğine sahip aynaları duvar dekorasyonunda kullanarak daha aydınlık ve geniş bir ortam izlenimi oluşturabilirsiniz. İsterseniz tavandan tabana kadar büyük boyutta bir ayna tercih edebilir, isterseniz aynalı dekoratif aksesuarlar kullanabilirsiniz.
  • Hayal gücünün sınırsızlığını ve yaratıcılığınızı özgürce sergilemek için küçük kağıtlar, kendinize notlar, sevdiğiniz desenler ve çizimler kullanabilir, sıra dışı bir şekilde duvarınızı süsleyebilirsiniz.
  • Müzik ve siz ayrılmaz bir ikiliyseniz duvarınıza albüm kapakları asabilir, karakterinizin bir yönü ile ilgili ipucu verebilirsiniz.
  • Severek takip ettiğiniz dergileri elbise askılarına takarak duvar dekoruna dahil ederek sıra dışı bir görünüm oluşturabilirsiniz.
duvara asılan eşyalar

    Kişisel zevkinizi ufak dokunuşlarla yansıtabileceğiniz alanlardan biri duvarlardır. Duvar dekorasyonu denildiğinde ise akla gelen ilk obje tablodur. Modern tarzdaki tablolardan vintage tarzdaki tablolara kadar birbirinden farklı tabloları yaşam alanınızdaki diğer eşyalarla kombinleyerek kullanabilirsiniz.

    Ayrıca evinizde benimsediğiniz dekorasyon tarzına göre sanat eseri niteliğindeki tabloları da kullanarak zarif bir dekorasyona sahip olabilirsiniz. Tarzınızı yansıtmak ve dekorasyonda mükemmel uyumu yakalamak için inceleyebileceğiniz duvara asılan 5 harika fikri şu şekilde açıklayabiliriz:

    Duvar Tabloları

    Zevkinizi yansıtan karakteristik bir duvar dekoru için duvara ne asılır diyenlerdenseniz tabloların sanatsal gücünden faydalanmanızı önerebiliriz. Öncelikle sanatçıysanız kendinize ait eserlerinizi duvara asabilir, sanat ile ilgili bir koleksiyona sahipseniz en sevdiklerinizden bir sanat galerisi oluşturabilirsiniz.

    duvar tablosu

    Farklı boyutlarda ve renk tonlarındaki tabloları bir uyum içinde dizayn edebilir, daha yüksek bir duvar görünümü elde etmek için tavana kadar tablolar asabilirsiniz. Ayrıca duvarlarınıza renk ve canlılık katmak için büyük boyutta bir tablo asabilir daha minimalist bir görünüm için siyah beyaz fotoğrafların olduğu tabloları tercih edebilirsiniz.

    Unutmayın mobilyalarla uyumu yakalamış tablolar ile üçlü bir dekorasyon oluşturabilir. Evinizin daha büyük görünmesi içinse derin ve anlamlı tablolar tercih edebilirsiniz. Huzurlu bir ortam oluşturmada hayvan resimli tablolardan faydalanabilir, şık bir tasarım için de renkli motiflerin yer aldığı tabloları asabilirsiniz.

    Dekoratif Eşyalar

    Yaşam alanlarını daha değerli kılmak için duvara ne asılır diye merak edenlere cevabımız, dekoratif eşyalar! Loş bir evin duvarında aynalar ya da aynalı aksesuarlar anlam kazanırken kullanım alanının sınırlı olduğu evlerde duvarın raflarla dekore edilmesi daha uygundur.

    duvar dekoratif eşyaları

    Raf bölmelerinin üzerine biblolar, kitaplar, bitkiler ya da dekoratif aksesuarlar koyarak tekdüze bir görünümden kurtulabilirsiniz. Dekoratif fotoğraf asma objeleri ya da dekoratif çerçeveye sahip fotoğraflar da hem anıların canlı tutulmasını sağlar hem de konuklarınızın ilgisini çekecek bir dekor oluşturur. 

    Duvar dekorasyonunda desen oluşturmak için duvara ne asılır diye merak ediyorsanız dekoratif örtüler mükemmel seçimlerdir. Dekoratif kumaşları çivi ya da yapışkan şeritler ile asarak ya da bir çubuk yardımıyla tutturarak etnik görünüme sahip olabilirsiniz.

    Duvar Rafları

    Duvara ne asılır diye düşünürken hem görsel hem işlevsel olan duvar rafları aradığınız objeler olabilir. Sevimli ve farklı tarzdaki rafları duvarlarda kullanarak minik depolama alanları oluşturabilirsiniz.

    duvar rafları

    Çocuk odası duvarında kitapları veya oyuncakları, salonda bibloları, mutfakta görsel açıdan hoş bazı gereçleri koyarak işlevsel hale getirebileceğiniz raflar ile minimal ve sıra dışı bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.

    Duvar Aksesuarları

    Duvar saati, duvar süsleri, fotoğraflar, tablolar, takvim, ayna, raf, saksı gibi pek çok eşyayı içine alan duvar aksesuarları estetik ve hoş bir görünüm oluştururken evinizi istediğiniz gibi göstermenize yardımcı olur. Duvar süsleri kullanarak tek renk hakimiyetindeki bir odaya hareketlilik kazandırabilir, duvar kağıdı tercih ederek de hareketli bir odayı daha dingin bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

    duvar aksesuarları

    Ayrıca çapraz, oval ya da düz bir biçimde asabileceğiniz hasır, çini ya da seramik duvar tabakları ile hem geleneksel hem de şık bir dekora imza atabilirsiniz. Duvar aksesuarları içerisinde hiç eskimeyen, her daim tercih edilen farklı tarzdaki duvar saatleri de tüm dikkatleri üzerine çekerken zamanı öğrenmeyi zevkli hale getirir.

    Tıpkı saatler gibi dekoratif takvimler de  istediğiniz bir odanın duvarında kullanabileceğiniz, aya ve güne bakabileceğiniz kullanışlı ve şık aksesuarlardır.

    Şık Duvar Saatleri

    Teknolojik aletlerin her birinde saat olmasına rağmen yine de eksikliği hissedilen duvar saatleri ev dekorasyonunda etkisi güçlü aksesuarlardır. Mobilyalarla uyumlu şık bir duvar saati seçmek için saatin malzemesine, boyutuna, rengine ve tarzına dikkat etmek gerekir.   Peki duvarları saat ile dekore ederken nelere dikkat etmek gerekir?

    Şık bir saat ile dekorasyon yaparken öncelikle duvarın ebatı, duvarın yüzeyi ve yapısı, duvara yansıyan ışığın durumu, duvar rengi gibi özellikleri göz önünde bulundurmak gerekir. Duvar büyüklüğüne uygun ölçülerde bir saat şık bir görünüm ile dikkat çeker. Duvar rengine göre saat seçimi de bu şıklığı tamamlayan bir diğer unsurdur. Aynı zamanda duvar yapısına göre saati asmak ve duvarın aldığı ışığa göre de saati karanlıkta bırakmamak önemlidir.

    büyük boy duvar saati

    Tüm bu özellikler ile beraber dekorasyon tarzınıza göre bir saat belirlemeniz evinizde istediğiniz görünümleri elde etmenizi sağlar. Örneğin modern bir dekorasyon için minimalist aynı zamanda sade ve şık bir saat seçimi uygunken klasik tarz bir dekorasyonda ahşap malzemeden üretilmiş kabartmalı veya oymalı desen detaylarına sahip saatler daha uygundur.

    Vintage tarzı bir dekorasyona sahipseniz de antika ya da retro tarzı saatleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca evinizin duvarlarında değerlendirebileceğiniz Mclocks duvar saatlerini de şu şekilde açıklayabiliriz:

    Pendulum Plus Duvar Saati

    Özel tasarım duvar saatlerinden olan Pendulum Plus duvar saatini salon duvarında kullanarak gözü yormayan, yalın ve şık tasarımlar oluşturabilirsiniz. Ayrıca gold, siyah, silver gibi farklı renk seçenekleri ile kendi dekorasyonunuza uygun olan rengi kolayca seçebilirsiniz.

    pendilum plus büyük boy duvar saati

    Mclocks saatlerinden Pendulum Plus duvar saati paslanmaz çelik özelliği ile uzun süre kullanılabilirken sarkacı ile de duvar dekoruna sanatsal bir hava katar. Pendulum duvar saati sade ama bir o kadar zarif görünümü ile oldukça iddialı bir duvar dekorasyonu aksesuarıdır. İki farklı boyut seçeneği ile duvarlara mükemmel uyum sağlarken akrep, yelkovan ve gövdedeki farklı renklerin uyumuyla tüm dikkatleri üzerine çeker.

    Axle Duvar Saati

    Gerek akrep gerek yelkovan gerekse sarkacıyla özel bir tasarıma sahip Axle lüks duvar saati kendi olmayı sevenler için ideal bir dekor objesidir. Axle duvar saati alışılmışın dışında elegan tarzda bir dekor için duvara ne asılır diye düşünenlere hitap eder.

    axle lüks duvar saati

    Ev dekorasyonlarına kolayca uyum sağlayabilecek şıklığa sahip olan Axle duvar saati, çekici bir duvar görünümü ortaya koyar. Axle duvar saatinin siyah, gold, ceviz renk seçenekleri ve geleneksellikten uzak modern dizaynı, kendinize özel duvar dekorları oluşturmanızı sağlar.

    Dekoratif Duvar Saatleriyle Evinize Şık Bir Hava Katın

    Mobilyalara uyum sağlayan ya da tarzınızı yansıtan klasik, antika ya da modern tarzdaki dekoratif saatlere duvar dekorasyonunda yer vererek zamanı fark edebilir ve dekorasyonunuzda şıklığı sağlayabilirsiniz. Kaliteli malzemeye sahip ve dikkat çeken detaylar içeren duvar saatleri dekorasyonda anında fark yaratarak göz alıcı bir şıklık sağlar.

    Ahşap ya da çelik malzeme seçeneklerine sahip saatler ile göz yormayan duvar dekoru yaparak siz de bambaşka ortamlara sahip olabilirsiniz.

    serenity şık duvar saati

    Farklı renklerdeki titanyum kaplamalar sayesinde bu saatler mobilyalarınıza, duvarınıza istediğiniz gibi uyum sağlarken sınırsız hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı mükemmel bir şekilde vurgular. Siz de hayalinizdeki dekorasyona kavuşmak için Mclocks duvar saati modellerine göz atmayı unutmayın.

    Ne arıyorsunuz ?

    Sepetin