BİR SAATTEN DAHA FAZLASI...
2. Ürüne %10 İndirim
Ücretsiz Kargo

Salonda, Mutfakta Boş Duvar Değerlendirmek İçin 3 Güzel Fikir

Salonda, Mutfakta Boş Duvar Değerlendirmek İçin 3 Güzel Fikir

Boş duvar değerlendirme, evlerimizde yaratıcılığımızı sergilemenin mükemmel bir yoludur. Bu yazımızda, boş duvarları değerlendirmek için hem pratik hem de göz alıcı dekorasyon fikirleri sunacağız.

Duvar çıkartmalarından minimal çerçeveli eserlere, hatta kişisel anılarınızı sergileyebileceğiniz fotoğraf düzenlemelerine kadar, her zevke uygun önerilerimizle, evinizin atmosferini tamamen değiştirebileceksiniz. Şimdi, bu sanatsal yolculuğa başlayalım ve boş duvarlarınızı hayal gücünüzün canlı bir yansıması haline getirelim.

Boş Duvar Değerlendirmenin Önemi

Kendine özgü bir ruhu ve stili olan evlerin en büyük farkı bütüncül bir dekorasyona sahip olmasıdır. Boş duvarları uyumlu dekoratif ögelerle süslemek konforlu bir yaşam alanı sağlayarak sizin de mutluluğunuza katkıda bulunur. Dolayısıyla iç mekân dekorasyonlarında boş duvarları doğru şekilde değerlendirmenin oldukça önemli olduğunuz söyleyebiliriz.

Peki, boş duvar değerlendirmek iç mekânlarda nasıl bir etki oluşturur? İşte bu soruya verilebilecek cevaplar:

  • Boş duvar değerlendirmek ev ya da iş yerlerine estetik görünüm kazandırarak görsel çekiciliği artırır.
  • İç mekanlarda boş duvar değerlendirirken sevdiğiniz sanat eserleri, fotoğraflar ya da kendinize ait özel objeler kullanmanız mekanlarınızı özelleştirmenizi, tarzınızı yansıtmanızı sağlar.
  • Ortamlarınızın can sıkıcı olmaktan çıkıp eğlenceli hale gelmesi, sıcak bir ortamın olması için boş duvar değerlendirirken tablolar, aynalar, dekoratif eşyalar kullanmak önemlidir. Unutmayın ki eviniz öncelikle duvarlardan oluşmaktadır ve ilgiyi en çok çeken alanlardır.
duvar saati ile boş duvarı değerlendirme

Boş Duvar Dekorasyonu Yaparken Dikkat Edilecekler

Ortamların enerjisini yükselten ve iç mekânların görünümünü bir üst düzeye çıkaran duvar dekorasyonlarında mekân, renk desen uyumu, duvar boyutu gibi noktalara dikkat etmek gerekir. Aşağıda sizin için hazırladığımız püf noktaları inceleyip boş duvar dekorasyonunda nelere dikkat etmeniz gerektiği ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

Mekân Tarzına Göre

Boş duvar dekorasyonunda oluşturulmak istenen tema ile mekanın tarzı uyumlu olmalıdır. Modern, klasik, nostaljik, minimal gibi tarzlara uygun duvar dekor eşyaları seçilmelidir.

Renk ve Desen Uyumu

Boş duvar değerlendirirken kullanılacak aksesuarların rengi ve deseni,  mekânın renk tonu ve kullanılan dekoratif ögelerle birbirini tamamlayacak şekilde olmalıdır.

Duvar Boyutuna Göre

Duvar boyutu ve şekli duvar dekorasyonunda göz önünde bulundurulması gereken bir husustur. Küçük ve daha ince aksesuarları küçük duvarlarda, büyük ve etkileyici objeleri büyük duvarlarda kullanmak uygundur.

Kişisel Tercihlere Göre

Boş duvarlar kişisel bir ifade aracı olarak da düşünülebilir. Kendi tarzınızı ve ilgi alanlarınızı yansıtan parçaları seçerek karakterinizi yansıtabilirsiniz.

Belirli Bir Düzene Göre

Boş duvar değerlendirirken belli bir denge ve simetriye göre parçaları yerleştirmek önemlidir. Parçaları sıkıştırmadan duvarda yeteri kadar boşluk bırakarak dizayn yapmak gerekir. İsterseniz büyük ve çarpıcı parçalar ile duvarda odak noktası oluşturabilirsiniz.

Kolay Montaj Yapılmasına ve Dayanıklılığa Göre

Duvar dekorasyonu için seçilecek parçaların montajının kolay yapılabilmesi duvara zarar vermemesi açısından önemlidir. Bakımı kolay dekor parçaları da işinizi kolaylaştırıp vaktinizin çoğunun size kalmasını sağlar. Kaliteli malzemeden oluşan duvar objeleri daha dayanıklı olacağı için uzun süreli kullanım için idealdir.

duvar dekoratif eşyaları

Salon Boş Duvar Dekorasyonu

Vaktinizin çoğunu sevdiklerinizle geçirdiğiniz ve misafirlerinizi ağırladığınız salonlardaki duvarların doğru dekorasyonu ile en nezih ortamlarda en sıcak en samimi muhabbetleri yapabilir, unutulmaz, eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

Konforlu, şık salonlara sahip olmanızı sağlayacak salon boş duvar dekorasyonu önerilerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Salon duvar dekorasyonu için en ideal parçalar tablolardır. Salonunuzu daha dolu göstermek için tercihinizi büyük bir tablodan yana kullanabilir ya da daha elegan bir görünüm için sanatsal tabloları tercih edebilirsiniz.
  • Aynaları detaylarda ya da tek parça olarak kullanarak şık ve gösterişli salonlarda zevkle misafir ağırlayabilirsiniz.
  • Salon duvar dekorasyonlarında mutlaka olması gereken parçalardan biri de dekoratif duvar saatleridir. Mobilyalarınızın tarzına uyumlu saatler salonunuzu ve duvarlarınızı inanılmaz şık göstererek konuklarınızın dikkatini çekecektir.
duvar tablosu ile salonda boş duvarı değerlendirme

    Salon duvarları için tavsiye edebileceğimiz mükemmel ötesi Mclock duvar saat modellerini şu şekilde açıklayabiliriz:

    Timeless  Model Saatler ile Çarpıcı Görünümler

    Büyük bir salon ya da ofise sahipseniz göze çarpan Timeless model özel tasarım duvar saatleri tam size göre! Tüm dikkatleri üzerine çeken bu saat modeli ile büyük mekânlarınızın daha dolu görünmesini de sağlayabilirsiniz. Ayrıca;

    • Mat ya da parlak tarzı ve 4 farklı renk seçeneği,
    • Paslanmaz çelikten oluşan metal bir aksana sahip olması ve kolay temizlenebilmesi,
    • Farklı boyut alternatifleri,
    • Duvara 4 noktadan kolaylıkla asılabilmesi

    şeklinde sıralayabileceğimiz Timeless duvar saati özellikleri tüm kullanıcıların aradığı özellikleri fazlasıyla karşılar. “Aradığım tam da bu” diyebileceğiniz Timeless saatleri uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

    timeless model duvar saati ile salon boş duvar dekorasyonu

    Minimal Tasarım Salonlara Compass Modeller

    Cıvıl cıvıl renklerin kullanıldığı küçük salonlarda minimal eşyalar tercih etmek gerekir. Bu noktada salonunuzla harika bir görünüm sağlayacak Mclocks Compass duvar saatlerine göz atmanızı tavsiye ederiz. Compass duvar saatinin merak edilen özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

    • Saniyesi olmayan Quartz Regal mekanizma ile çalışan bu model ile sessiz, huzurlu ortamlar oluşturabilirsiniz.
    • Amerikan cevizi, kestane ağacından üretilen ahşap kısımlar ile göz doldururken arzu edenler için paslanmaz çelikten üretilmiş metal modeller de mevcuttur.
    • Compass saatleri kullanırken titanyum kaplamadan dolayı renk değişimi gibi durumlarla karşılaşmaz uzun yıllar kullanabilirsiniz.
    compass duvar saati boş duvar fikirleri

        Mutfakta Boş Duvar Nasıl Değerlendirilir?

        Gün içinde zamanın büyük bölümünün geçtiği mutfakta boş duvar raflar, alışveriş listeleri gibi çeşitli yöntemlerle değerlendirilir. Duvarları işlevsel olarak dekore edilmiş bir mutfak ile evinizde ekstra alanlar oluşturabilir, mutfağınızı olduğundan daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Bu noktada mutfakta boş duvarı değerlendirmek için kullanabileceğiniz yöntemleri şöyle sıralayabiliriz:

        • Farklı malzemeden üretilen raflar mutfak duvarı için en kullanışlı dekor ürünleridir. Raflara mutfak malzemelerini koyabileceğiniz gibi kitap, biblo, bitki gibi eşyaları da koyabilirsiniz.
        • Yemek tarifleri, alışveriş listesi, hatırlatıcı notları yazabileceğiniz bir kara tahta asmanız da hem işlevsel hem restoran tarzı bir görüntü oluşturmanızı sağlar.
        • Mutfağı daha da keyifli kılmak veya yaratıcılığınızı dilediğinizce göstermek için esprili sözlerin olduğu ya da farklı tarzlardaki stickerlara duvarınızda yer verebilirsiniz.
        • Mutfağınızın şık görünümü için duvarda sadece dekoratif saat kullanarak da yalınlıktaki zarafeti vurgulayabilirsiniz. Örneğin Mclocks saat modellerinden Gravity ile mutfakta geçen dakikalarınızı zevkle takip edebilirsiniz.
        mutfakta boş duvarı değerlendirme

        Çalışma Odası Duvarı Dekorasyonu

        Çalışma odaları söz konusu olduğunda duvara asılabilecek oldukça alternatif dekor objesi vardır. Dolayısıyla özgürce seçimler yaparak tamamen kendinize ait bir alan yaratabilirsiniz. Çalışma odası duvar dekorasyonu için tercih edebileceğiniz dekorasyon önerileri şu şekildedir:

        • Çalışma odası kütüphane ortamı oluşturmak için en uygun alanlardır. Boydan boya bir kitaplık ile boş duvarı değerlendirebilir, hayalinizdeki kütüphanenizi yavaş yavaş büyütebilirsiniz.
        • Çalışma odasındaki boş duvarı isterseniz kendi özel alanınız haline getirebilirsiniz. Duvarı kaplayan bir dünya haritası ya da çok büyük bir satranç tahtası asabilirsiniz.
        • Çalışma odasında boş duvar değerlendirmede ihtiyaçlarınızı ön plana alabilirsiniz. Asacağınız bir mantar panoda ders notlarınızı daha rahat görebilir ya da mantar panoyu farklı şekilde değerlendirebilirsiniz.
        duvar saatiyle çalışma odası duvarını değerlendirme

        Yatak Odası Boş Duvar Fikirleri

        Yatak odası boş duvar fikirlerine geçmeden önce yatak odasının evin diğer alanları gibi göz önünde olmadığını hatırlatmak isteriz. Yatak odasında kişisel ihtiyaçlarınız ile ilgili bir duvar dekorasyonu tercih edebilirsiniz. Yatak odanızda zevkinize uygun ve kullanım kolaylığı sunan bir dekorasyon için;

        • Odak noktası diyebileceğimiz yatak başının bulunduğu duvara raflar asabilirsiniz. Sizin için en özel olan fotoğrafları, okuduğunuz kitabı ya da sevdiğiniz bir bibloyu koyarak hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.
        • Ya da odanın büyüklüğüne göre özenle seçeceğiniz büyük bir tablo asabilirsiniz. İsterseniz küçük tablolar veya çerçeveler kullanarak da bir kompozisyon oluşturabilirsiniz.
        • Yatak odasında boş duvar değerlendirirken ayna kullanmak da iyi bir fikirdir. Yüksek dolapların olduğu bu alanlara aynalar ferah bir hava katarak kişisel bakımda da işe yarar.
        • Yatak odanızın tarzına göre bir saat asmanız da ortamınızda hissedilir değişiklikler oluşturmanızı sağlar. Dinlenmek için kullandığınız yatak odalarında sessiz çalışan ve tasarımları ile göz kamaştıran Mclocks saatlerini tercih ederek zarif dekorasyonlar yaratabilirsiniz.
        yatak odası duvar dekorasyonu

        Hol Duvarına Neler Asılabilir?

        Yaşam alanlarının en loş ve küçük alanı olan hol duvarına ayna, fotoğraf, tablo gibi aksesuarlar asılabilir. Genel olarak hol duvarına asılabilecek unsurlar şu şekilde sıralanabilir:

        • Ferah bir hol için aynalar duvara asabileceğiniz en doğru objelerdir. Altın, gümüş, beyaz, bej gibi farklı renklerden seçebileceğiniz aynalar ile dar olan holünüz daha geniş görünür.
        • Uzun ve dar bir hole sahipseniz aile fotoğraflarından bir hatıra şeridi oluşturabilir, boş duvarınızı anlamlı hale getirebilirsiniz.
        antre duvar dekorasyonu

        Mclocks Boş Duvar Fikirleri

        Bir saatten daha fazlası olan Mclocks dekoratif duvar saatleri, evinizin ve ofisinizin boş duvarlarında şık, zarif, orijinal ve göz alıcı bir duruş sergiler. Kullanacağınız alanların amacına uygun tasarımlara sahip ve göz dolduran saat modelleri hemen hemen herkese hitap eder. Mekanların havasını anında değiştiren Mclocks saat modellerinin aşağıdaki özelliklerini inceleyerek siz de onlarla tanışabilirsiniz.

        Hayranlık Uyandıran Massive Simple

        • Mclock saatlerinden Massive Simple salonda boş duvar değerlendirmek için mükemmel bir tercihtir.
        • Quartz regal mekanizması sayesinde saniye çubuğu olmadan çalışan Massive Simple modelinde sadece akrep ve yelkovan yer alır.
        • Pil ile çalışır, farklı boyutlardaki çeşitli renk seçenekleri ile her tarz dekorasyona kolayca uyum sağlar.
        salon duvar saati massive simple

        Sade ve Şık Eternal

        • Tek noktadan duvara sabitlenen Eternal model saat pille çalışır ve sessiz bir mekanizmaya sahiptir.
        • Sade tasarımı ve özgün tarzı ile dikkat çekerken pek çok iç mekan konseptine kolayca uyum sağlar.
        • Parlak ve mat yüzeylere sahip olan Eternal saatlerin 4 farklı rengi mevcuttur.
        • Mobilyalarınızın, duvarınızın rengi ile uyumlu olanını tercih edebilirsiniz.

        Sıcak Ortamlar Oluşturan Orbit Saatler

        • Sarkacı süs olarak tasarlanan Orbit saatler klasik ya da spor tüm dekorasyonlara uygundur.
        • Özellikle salon ya da oturma odalarının duvarlarında değerlendireceğiniz bu saatler tasarımlarıyla ilgi uyandırır.
        • Küçük duvarlar ve minimal tarzda odalar için tavsiye edilebilir.
        • Metal bölümde paslanmaz çelik kullanılmış olup uzun yıllar kullanım için idealdir.
        orbit duvar saatiyle duvar dekorasyonu

        Özgün Tasarımlı Compass Saatler

        • Tasarımları yuvarlak görünümlü saatlerden farklıdır.
        • Artı şeklinde görünüme sahip Compass saatler, gövdesi metal ya da ahşap malzemeden olmak üzere iki farklı şekilde üretilmiştir.
        • Akrep ve yelkovan sanki boşlukta hareket eder gibi görünür, saniye çubuğu bulunmaz.
        • Küçük ya da geniş duvarlar için farklı boyutlara sahip Compass saatler, parlak ya da mat yüzey seçenekleri ve renk alternatifleri ile her ortama uyumludur.

        Sonuç olarak boş duvarlarımız evimizin ruhunu ve tarzını yansıtan, yaratıcılığımızı serbestçe ifade edebileceğimiz eşsiz alanlardır. Salonunuzdan mutfağınıza, çalışma odanızdan yatak odanıza kadar her köşede, Mclocks saat modelleri ve diğer dekoratif ögelerle hem işlevsel hem de estetik bir dokunuş yaratabilirsiniz.

        mclocks duvar saatleri

        Boş duvarları değerlendirmek sadece mekanın görünümünü güzelleştirmekle kalmaz, yaşam alanınıza kişisel bir karakter kazandırır. Unutmayın, her boş duvar, yaratıcılığınızı ortaya koymak için bir fırsattır. Bu yüzden iç mekânınızı dönüştürecek bu fikirlerle, yaşam alanlarınıza kendinize özgü dokunuşlar eklemekten çekinmeyin!

        Ne arıyorsunuz ?

        Sepetin