BİR SAATTEN DAHA FAZLASI...
2. Ürüne %10 İndirim
Ücretsiz Kargo

Yaşam Alanlarınıza Uyan Duvar Saatleri Seçimi Nasıl Yapılır?

Yaşam Alanlarınıza Uyan Duvar Saatleri Seçimi Nasıl Yapılır?

Salonunuza Uygun Şık Duvar Saati Seçimi Nasıl Yapılır?

Duvar saati seçimi, odanın tarzına ve büyüklüğüne, duvarın rengine, diğer aksesuarlarla uyumuna ve odanın ne amaçla kullanılacağına göre değişiklik gösterir. Saatin boyu ve kullanılan malzemesinin de dikkate alınması gerekir.

Salonunuzda tercih ettiğiniz genel atmosfere uyum sağlayacak, kişisel tercih ve zevkinizi yansıtacak bir duvar saati seçimi yapmanız, fonksiyonunun yanında odanızın havasını da değiştiren güçlü bir dekorasyon stili sağlar. Tarzınıza uygun şık duvar saati seçerken dikkat etmeniz gereken noktaları öğrenmek için yazıyı aşağı kaydırmaya devam edin.

Şık Duvar Saatleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Duvar saati, saatte kullanılan ahşap, metal, cam gibi malzemeleri, saatlerin boyutları ve işlevsellikleri gibi değişkenlere sahip seçenekler içerebilir. Duvar saati renkleri de şık bir tercih yapmanızda  etkili ve önemli seçeneklerden biridir. 

Dekorasyona Göre Duvar Saati Seçimi

Dekorasyona göre duvar saati seçimi, salonun atmosferini doğrudan tamamlar. Salon duvar saati modelleri stilinize göre çeşitlilik gösterir. Bu yüzden mobilya tasarımına uygun bir saat seçmeniz odanıza estetik bir dokunuş yapmanıza yardımcı olur.

Saatin tarzı, renkleri, malzemesi ve boyutu gibi farklılıklar, dekorasyonunuz için dikkat edilmesi gereken noktalardandır. Kullanım kolaylığı, şekli ve işlevselliğini de göz önünde bulundurarak salonunuzun görünümünü tamamlayabilirsiniz.

Modern Dekorasyon İçin Saat Seçimi

Modern dekorasyon için saat seçimi, çağdaş ve minimalist tarza uygun olmalıdır. Modern duvar saatleri basit ve şık görünüme sahiplerdir. Buna uyun seçenekler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Basit ve şık tasarım ile karmaşık detaylara sahip olmayan minimal bir görüntüdeki saat uygun olur.
  • Modern dekorasyonlarda nötr renklerin sık kullanıldığı görülür. Seçeceğiniz saatin de beyaz, siyah, gri veya bej gibi tonlarda olabilir. Ayrıca, kontrast yaratmak gibi bir isteğiniz olursa daha cesur renkte bir saat tercih edebilirsiniz
  • Metalik yüzeyler, gümüş, altın veya bakır gibi renklere sahip saatler, odanıza şık ve modern bir görünüm kazandırır.
duvar saati seçimi

    Klasik Dekorasyon İçin Saat Seçimi

    Klasik dekorasyon için saat seçimi, zarif ve süslü detaylara sahip olmalıdır. Bu detaylara sahip klasik duvar saatleri için fikirler şu şekilde sıralanabilir:

    • Detaylı ve süslü tasarım ile oymalı desenler, kabartmalar ve klasik motiflere sahip saatler seçeneklerden bazılarıdır.
    • Ahşap malzemeli ürünler, klasik dekorasyonlarda oldukça sık tercih edilir.
    • Pastel pembeler, mavi tonları, krem ya da şampanya renkleri uygun seçimlerdir.

    Minimalist Dekorasyon İçin Saat Seçimi

    Minimalist dekorasyon için duvar saati seçimi, sade ve işlevsel çizgiler taşıyan ürünlerden olmalıdır. Bu başlık için öneriler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

    • Basit tasarıma sahip, detayı ve süslemesi olmayan saatler tercih edilebilir.
    • Odaya sakin ve dengeli bir hava katmak için beyaz, siyah ve gri gibi renkleri olan saatler seçebilirsiniz.
    • İnce ve hafif yapı, minimalist tarzı yansıtan önemli ayırt edici özelliklerden biridir.

    Maksimalist Dekorasyon İçin Saat Seçimi

    Maksimalist dekorasyon için saat seçimi, minimalist özelliklerin tam tersini taşır. Maksimalist görünüme sahip duvar saatleri gösterişli ve dikkat çekicidir. Bu şekilde bir saat seçimi için dikkate almanız gereken maddelerden bazıları aşağıdaki gibidir:

    • Süslü ve gösterişli olan kabartmalar, oymalar ve detaylı motifler salona uyum sağlıyorsa tercih edilebilir.
    • Maksimalist saatler cesur renkler barındırır. Odanızdaki renk yoğunluğuna bağlı olarak parlak kırmızı, pembe, turuncu gibi iddialı renkler yaşam alanınıza canlılık katar.
    • Maksimalist tarzda dekorlar, genellikle büyük ve gösterişli mobilyalar içerir. Dekora uyum sağlayacak büyüklükte bir saat seçmeniz tamamlayıcı bir etki sunar.

    Vintage Dekorasyon İçin Saat Seçimi

    Vintage dekorasyon için duvar saati seçimi, odanızda nostaljik bir atmosfer kurmanızı sağlar. Nostaljik bir atmosferi antika saatler veya retro tasarımlar aracılığıyla kolayca yakalayabilirsiniz. Vintage dekorasyon için saat seçiminizde aşağıdaki maddelere dikkat edebilirsiniz:

    • Antika saatlerin yapımında ahşap, metal veya bronz gibi malzemeler kullanılır ve yıpranmış bir görünüme sahiptir. Ortamınıza vintage bir hava katmak isterseniz antika saatler doğru tercihtir.
    • Retro tasarımlar, 1950’lere ait veya esinlenilmiş saatlerdir. Vintage tarzınızı tamamlayan seçimlerden biridir.

    Endüstriyel Dekorasyon İçin Saat Seçimi

    Endüstriyel dekorasyon için saat seçimi, endüstriyel tarzın karakteristik özelliklerini taşıyan tasarımlar olmalıdır. Bu tarz seçimler için yararlanabileceğiniz öneriler şu şekilde sıralanabilir:

    • Metal malzeme ya da metal görünüm içerir. Paslanmış metal görünümünde, mat siyah veya gri renklerinde olan saatler bu tarz için uygun olacaktır.
    • Endüstriyel tarzda dekora sahip alanlarda kullanılan renkler genellikle gri, siyah, beyaz veya metaliktir.
    • Büyük ve görünürlüğü yüksek saatler teknik ve endüstriyel görünüm sağlar.

    Yaşam Alanına Göre Duvar Saati Seçimi

    Yaşam alanına göre duvar saati seçimi, odanın tarzı, kişisel tercihler ve kullanıldığı alan göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Duvar saatinden beklenen, dekorasyonu tamamlarken zamanı okumayı da kolaylaştırmasıdır. Renk, boyut ve malzemedeki seçimler, yaşam alanını tamamlar.

    Salon İçin Duvar Saati Seçimi

    Salon için duvar saati seçimi, salonun tarzına, büyüklüğüne ve kullanılan diğer dekoratif eşyalara göre şekillenen bir durumdur. Misafirlerin ağırlandığı bir bölüm olan salon için şık duvar saati seçimi aşağıdaki gibi yapılabilir:

    • Modern bir salon için minimalist ve şık tasarımlar tercih edilirken klasik bir salon için tercih edilen saat detay içermelidir.
    • Salonun büyüklüğüne göre bir saat seçmek estetik açıdan isabetli olur. Küçük bir salonunuz varsa büyük bir saat tercih etmek yanlış bir seçim olacaktır. Salonunuzda denge sağlamak için bu ayrıntı önemlidir.
    • Duvar saatiniz, salonunuzdaki diğer eşyalara renk ve kullanılan malzeme olarak uyum sağlamalıdır. Çünkü dekorasyon eşyaları arasındaki uyumsuzluk, salondaki büyük parçaların görünüşünü de olumsuz etkiler.

    Masa saati modellerimizi görmek için tıklayınız.

    https://www.mclocks.com/collections/masa-saati-modelleri

    ofis için duvar saati seçimi

    Ofis İçin Duvar Saati Seçimi

    Ofis için duvar saati seçimi, profesyonel bir görünüm sağlama amacıyla olmalıdır. Ofislerde zaman takibi ve pratik şekilde öğrenilmesi önemlidir. Aynı zamanda kurumsal kimlik ve tarzı da yansıtmalıdır. İşte ofis için duvar saati seçiminde dikkat etmeniz gereken bazı maddeler:

    • Büyük ve belirgin sayılar çalışanların zamanı daha kolay takip etmesini sağlar. Karmaşık ve süslü tasarımlar ofis için uygun değildir.
    • Ofisler kimliği yansıtan alanlardır. Markaya ait renkler veya logo içeren saatler tercih edebilirsiniz. Minimalist ve sade tasarımlar ofis için uygundur.
    • Ofis ortamında sessizlik önemlidir. Çalışma ortamını rahatsız edecek şekilde sesi olan saatler tercih edilmemelidir. Sessiz duvar saatleri dikkat dağıtmadığı için verimliliğe olumlu etkisi olur.

    Oturma Odası İçin Duvar Saati Seçimi

    Oturma odası, dinlenme, misafir ağırlama gibi nedenlerle evin en sık kullanıldığı bölümlerinden biridir. Göz önünde olan bu alan için bazı fikirler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

    • Odalar, tarzınızın gözle görülen alanlarını oluşturduğu için seçtiğiniz saat mobilyalarınızın stiline de uyum sağlamalıdır.
    • Modern bir oturma odasına sahip olanlar minimalist ve şık saat tasarımlarını tercih ederken vintage bir oda için retro saatler tercih edilebilir.
    • Odalarda denge önemlidir. Kibar bir oturma grubuna sahipseniz büyük saatler tercih etmeniz uyumdaki dengeyi bozacaktır. Büyük oturma odalarında küçük bir saat tercih etmeniz ise basit kalacaktır.
    • Duvar saatleri odak noktası olarak işlev görür. Göz alıcı bir duvar saati seçimi diğer eşyaları da ön plana çıkarır.
    oturma odası saat seçimi

      Mutfak İçin Duvar Saati Seçimi

      Mutfak için duvar saati seçimi, kolay okunabilir özelliği taşıyan saatlerden yana olmalıdır. Evin içerisinde en çok vakit geçirilen ve çalışırken saate ihtiyaç duyulan bir başka bölüm de mutfaktır. Seçim yaparken aşağıdaki faktörlere dikkat edebilirsiniz:

      • Büyük bir saat küçük bir mutfakta fazla yer kaplar. Mevcut alan iyi değerlendirilmelidir.
      • Net ve okunabilir rakamlar içeren saatler tercih etmek mutfakta çalışırken zamanın hızlı okunmasına yardımcı olur.
      • Mutfakta bulunan tezgah, fırın, buzdolabı gibi eşyaların sık değişimi mümkün olmayabilir. Bu yüzden tasarım duvar saatleri gibi dekoratif eşyalar mutfağınızı karakterize ederek ve estetik dokunuş sağlayıp iyi hissetmenize olanak sağlar.

      Yatak Odası İçin Duvar Saati Seçimi

      Yatak odası için duvar saati seçimi, günün her saati için okunabilir olmalıdır. Aşağıdaki maddeler göz önünde bulundurularak yapılabilir:

      • Modern, klasik veya minimalist tarza sahip yatak odası için saat tercihi de mobilya seçimine uygun olmalıdır.
      • Yatak odası, günün sonunda dinlenmek ve uyumak için ihtiyaç duyduğumuz bir bölümdür. Bu yüzden sessiz bir mekanizması olan saat tercih etmek isabetli olur.
      • Hava aydınlanmadan uyanma gibi bir alışkanlık var ise saati görebilmek adına fosforlu rakamlar içeren ya da aydınlatma özelliği olan saatler tercih edilebilir.

      Çocuk Odası İçin Duvar Saati Seçimi

      Çocuk odası için duvar saati seçimi, çocuğun odasında hem göze hitap etmesi hem de öğretici nitelikte olması göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Bunun için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şu şekilde sıralanabilir:

      • Renkli ve eğlenceli tasarımlar tercih edilebilir. Sevimli hayvan figürleri, çizgi film karakterleri veya renkli seçenekler isabetli olur.
      • Çocuğunuzun ilgisini çeken renk ve şekildeki saat tasarımları motivasyon sağlayan dekorasyon önerileri arasındadır.
      • Kolay şekilde saat okuyabilmeleri için büyük rakam ve işaretler içermelidir.
      • Eğitici özellikler taşıyor olması saati okuma becerisi kazanmaları için önemlidir.
      • Çocuğunuzun aynı zamanda uyuduğu bir oda olduğu için sessiz saatler tercih edilmelidir.

      Saatin Asılacağı Duvara Göre Duvar Saati Seçimi

      Duvar saati dekorasyonu tamamlar niteliktedir. Saatin asılacağı yere göre duvar saat seçimi yapmak için saatin asılacağı duvarın boyutu, duvar renginin saat ile uyumu, duvarın yüzeyi ve yapısı, duvara yansıyan aydınlatma gibi noktalara dikkat edilmesi gerekir.

      Duvarın büyüklüğü ile saatin büyüklüğü doğru orantılı olmalıdır. Yani küçük bir duvara kocaman bir duvar saati astığınızda çirkin görünür. Duvarın rengi de seçeceğiniz saat üzerinde doğrudan etkilidir. Çünkü saatin rengine göre duvar boyamazsınız. Boyadığınız duvar rengine göre uygun bir saat seçimi yaparsınız.

      Duvarın yüzeyi ve yapısına göre saati duvara sabitlemek için kullanılacak yöntem belirlenir. Dolayısıyla duvarın yüzeyine dikkat etmeniz gerekir. Göz ardı edilmemesi gereken bir diğer nokta ise odadaki aydınlatmanın saati karanlıkta bırakmamasıdır.

      Buradaki faktörleri göz önünde bulundurarak ihtiyaca uygun doğru duvar saati seçimi yapılabilir. Böylece dekorasyonunuz estetik ve işlevsellik açısından tatmin edici olacaktır.

      renk düzenine göre saat seçimi

      Renk Düzenine Göre Duvar Saati Seçimi

      Renk düzenine göre duvar saati seçimi, odanın genel renk paletine uygun tonlarda olmalıdır. Böylelikle dekorasyonun dengeli görünmesi sağlanır. Örneğin, pastel tonlara sahip bir oda için yumuşak ve uyumlu renkleri olan bir saat tercih edebilirsiniz.

      Duvar saati modelleri duvarda bir odak ve vurgu yaratır. Bu yüzden renk dengesi sağlamak önemlidir. Örneğin, duvar canlı bir renkte ise saatin nötr renklerde olması beklenir. Tam tersi halde ise sade bir duvar renginin üzerine canlı renkte bir saat seçmek duvarda odak ve vurgu yaratır. Ancak odak ve vurgu yaratmak için renk tek etken değildir.

      Salonunuza uygun şık duvar saati seçimi yaparken tarzınıza ve dekorasyonunuzun genel atmosferine odaklanmalısınız. Duvar saati salonunuzun estetiğini tamamlamalıdır. Saatin boyutu, rengi ve şekli salonunuzun ölçülerine ve diğer unsurlara da uyum sağlamalıdır.

       

      Duvar saati markaları arasında tercih yaparken dikkat çekici bir tasarım, kaliteli malzemeler ve detay içeren saatler olmasına dikkat ediyorsanız doğru adrestesiniz. Tarzınızı yansıtacak salon için duvar saati tercihi yaparken Mclocks’u ziyaret edin ve modellerimizi inceleyerek salonunuz için en uygununu seçin.

      Ne arıyorsunuz ?

      Sepetin